SPRING
Bønner, urter, salat og egg
Kvite bønner, raude bønner, kikerter, linser... Utvalet er stort, og bruksområda likeså. Har du ikkje prøvd dette særleg før? Mange tenkjer at desse matvarene tek altfor mykje av tida di til matlaging. Nokre trur òg at bønner og erter smakar null komma niks.
Gi denne enkle retten ein sjangse, og du vil ha tid til å kjenne på alle dei gode smakane ~ og du blir mett! Ein av mine favorittlunsjar!
Ingrediensar:
3-4 ss av Delikat sin "Grønnere middag - bønner og oliven med Middelhavsurter"
1-2 egg
Smørklatt
Salatblad
Raudlauk
Avokado
Salt og peppar ved behov
Framgongsmåte:
Smelt smørklatten på steikepanne.
Steike speilegg av 1-2 egg. Eg føretrekkjer "smilande plomme"!
Medan egga set seg på steikepanna, så legg du på tallerkenen salatblad, bønneblanding, raudlauk og nokre ts avokado.
Legg speilegga på toppen, finn fram bestikk ...
… og nyt måltidet ditt! Godt, sant vel?
Apricot
Blood Oranges
Grapefruit
Mandarins
Mango
cauliflower
Celery
Chicory
Dandelion Greens
Fava Beans
Leeks
parsnips
peas
radishes
Scallion
Salad Leaves
spinach
Wild garlic
Parsley
asparagus